De Oticon OPN is het nieuwste toestel van Oticon. Oticon draait al jaren mee in de top van de audiologische sector. Spraakverstaan is een van de speerpunten bij de ontwikkeling van nieuwe hoortoestellen. Om tot een goed spraakverstaan in rumoer te komen zijn de afgelopen geavanceerde manieren bedacht om meer naar voren te luisteren en geluiden van achteren te verzwakken. Dit werkt goed om die ene persoon goed te verstaan maar er gaat veel informatie uit de omgeving verloren.

De Oticon OPN heeft een totaal andere benadering van het geluid. Stemmen van alle kanten worden hoorbaar gemaakt. Storende bijgeluiden worden weg gefilterd. Dit wegfilteren gaat zo snel dat tussen de letters van woorden ongewenste signalen worden verwijderd. Er blijft een rustig geluid over zonder dat er spraakinformatie verloren gaat. Onze hersenen zijn zelf heel goed in staat om te focussen op de stem die we willen volgen. BrainHearing noemt Oticon dat.

Vanaf nu is de Oticon OPN oplaadbaar. Eindelijk is de techniek zo ver gevorderd dat het opladen van hoortoestellen loont! Voor het slapen gaan zet u de toestellen in de lader en bij het ontwaken zijn uw Oticon OPN's klaar voor een hele dag luisterplezier.

De toestellen gaan automatisch aan als u ze uit de lader haalt en ze gaan weer uit als u ze in de lader plaatst. Eenvoudiger kan het niet! 

Het blijft mogelijk om gewone batterijen te gebruiken als u, bijvoorbeeld op vakantie, geen gebruik kunt maken van de lader.

Om de toestellen geschikt te maken voor het opladen dienen de batterijlades te worden vervangen door speciale, intelligente batterijlades. Deze intelligente batterijlades verzorgen met de ingebouwde elektronica voor een optimaal laadproces.

Een oplaadkit met laadstation, batterijlades en accu's kost € 295.00.

Oticon OPN iPhone

U kunt de Oticon OPN koppelen aan uw IPhone. Gesprekken kunnen dan rechtstreeks in uw hoortoestellen beluisterd worden. Ook kunt u uw IPhone als afstandsbediening gebruiken.

Er is een uitgebreide range van accessoires beschikbaar om te koppelen aan de Oticon OPN. U kunt dan denken aan externe microfoons, tv-streamers enzovoorts.

Deel dit artikel...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter